Comuniștii Victor Ponta și Georgică Severin violează în grup instituțiile autonome CSM și CNA

victima

Astăzi, CNA discută în regim de urgență monitorizarea emisiunii ”La Măruță”, în care a fost intervievată victima violului în grup din Vaslui. Urgența ar fi fost demnă de cazuri în care s-a încălcat în mod flagrant și grav legislația audiovizualului și care fie nu au fost analizate niciodată, fie au fost tergiversate luni de zile, până când impactul asupra publicului s-a stins. În acest caz, poate fi pusă în discuție moralitatea, nicidecum legalitatea.

Georgică Severin, președintele comisiei de cultură al Senatului și un politruc desăvârșit în slujba marelui conducător Victor Ponta, a lansat ieri un comunicat de presă în care cere cu mânie proletară Consiliului Național al Audiovizualului să aplice postului PRO TV ”o sancţiune exemplară”, care ”va contribui, sperăm, la însănătoşirea mediului audiovizual din ţara noastră”.

Comuniștii din PSD nu înțeleg nici după 25 de ani cum funcționează instituțiile într-un stat de drept. Premierul Victor Ponta cere, ca nașul mare din fruntea mesei Guvernului, ca CSM să ia măsuri, în caz contrar, ministrul justiției să-și dea demisia. Ca și când CSM ar fi la degetul mic al ministrului Justiției. Putea să-i ceară demisia în birou, între patru ochi, ca un gest de revoltă pentru că violatorii sunt în libertate din cauza unor decizii ale justiției. A preferat să facă paradă dar n-a reușit, în fapt, decât să arate cum tratează el, ca prim ministru și fost procuror, instituția CSM.

După acest apel abuziv al lui Victor Ponta, Georgică Severin, care stătea precum cameleonul la pândă, a lansat limba lipicioasă, prinzând din zbor musca și înghițind-o rapid, a transmis public CNA cum să aplice amenzi pentru un caz în care nu s-a încălcat nicio prevedere din audiovizual. Comunicatul e semnat de Georgică Severin, în numele comisiei de cultură, dar mă îndoiesc sincer că are acordul tuturor membrilor.

Nu e prima oară când Georgică Severin dovedește că nu are nici măcar cunoștințe elementare în materie de legislație a audiovizualului, dar acum chiar o folosește pe post de hârtie igienică. În locul comunicatului pe care l-a semnat ca un lăutar urechist, acuzând PRO TV că a difuzat imaginea victimei fără acordul acesteia, deși postul are acordul ei scris, senatorul Georgică Severin putea citi articolul 20 din legea audiovizualului, care descrie modul în care Parlamentul poate controla activitatea CNA.

În baza acestui articol care nu are mai mult de șapte fraze, deci efortul intelectual nu ar fi fost extenuant pentru un profesor de istorie ca Georgică Severin (n.r. nu e o glumă, nici un plagiat după Victor Ponta: Georgică Severin chiar e profesor de istorie pentru liceu), senatorul ar fi putut solicita CNA un raport specific cu privire la acest caz sau, dacă abia acum observă degradarea mediului audiovizual, putea solicita chiar un raport specific despre protecția minorului în emisiunile difuzate la ore accesibile copiilor și adolescenților, cu un conținut nepotrivit vârstei acestora: ”Acces direct”, ”La Măruță”, ”Wow Bizz”, ”Un show păcătos” și multe altele. Prevederea se găsește în chiar primul alineat al articolului 20 din legea audiovizualului.

Georgică Severin nu are niciun drept să ceară CNA să aplice ”o sancțiune exemplară”, chiar dacă este președintele comisiei de cultură a Senatului și lider al PSD, iar membrii CNA sunt în majoritatea lor propuși de PSD și aliații acestuia. Membrii CNA trebuie să analizeze cazul strict prin prisma prevederilor legale. Dacă victima era minoră, legislația audiovizualului prevedea anumite restricții, pe trepte de vârstă: până în 14 ani, între 14 și 16 ani, între 16 și 18 ani. Victima însă are 19 ani și și-a dat acordul scris pentru filmarea și difuzarea imaginii sale, fără elemente de protejare a identității.

PRO TV poate fi acuzat că a dorit să facă rating de pe urma victimei, dar politicianul Victor Ponta ce a dorit? Cătălin Măruță poate fi acuzat că a pus întrebări tâmpite victimei, dar măcar a reușit să arate publicului că fata nu e o depravată, așa cum începuse să se perceapă din cauza celor care susțin agresorii. A văzut o țară întreagă că victima este o fată simplă și nevinovată. Cum a încălcat legea postul tv, atâta vreme cât tânăra, care nu este minoră, și-a dat acordul pentru a fi filmată, iar interviul nu a fost unul traumatizant?

Georgică Severin și Victor Ponta nu sunt, în acest caz, decât niște hiene care trag de un stârv, victimă a partidului lor. PSD a siluit în grup și în mod repetat, atât presa, cât și justiția, urletele acestora provocându-le o plăcere bolnăvicioasă. Acum ar trebui să tacă, nu să pozeze în apărătorii tinerei din Vaslui pe care, în afara presei, nu a ajutat-o nimeni.

 

This entry was posted in Aşa, nu!. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− one = 3

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>