Radu Călin Cristea are ochelari de cal: vede doar contractele Realității TV, nu și pe cele ale Antenei 3

 

Propagandistul lui Victor Ponta din CNA, Radu Călin Cristea l-a prins astăzi pe Rareș Bogdan, venit la Consiliu cu alte treburi. S-a gândit că e momentul să-i mai arate o dată stăpânului ce eficient e împotriva unui post care îndrăznește să-l deranjeze pe primul ministru – ”un tânăr sănătos la minte și la trup”. Așadar, Radu Călin Cristea a preluat din zbor o afirmație făcută ieri de către Cătălin Tolontan. Acesta spunea că Monica Iacob Ridzi a fost condamnată pentru campania ”Ziua Tineretului”, dar televiziunile care și-au vândut spațiul editorial în beneficiul acestei campanii nu plătesc în nici un fel.

Lipicios precum un melc, Radu Călin Cristea a lăsat dâra întrebării în ședința publică a CNA, deși subiectul nu avea nicio legătură cu motivul pentru care reprezentanții Realitatea TV se găseau în fața Consiliului.  Aș vrea să-l întreb pe Rareș Bogdan „unele lucruri care ţin de partea mai puţin văzută a presei” în contextul în care “uneori apar în presă informaţii neaşteptate şi care sunt foarte utile. În emisiunea de ieri a Andrei Miron a fost acea intervenţie prin telefon a lui Cătălin Tolontan, care a afirmat că, în 2009, trei televiziuni, între care şi Realitatea TV, au vândut ştiri Monicăi Ridzi pe bani publici”, a spus Radu Călin Cristea. Membru CNA știa că va fi preluat de agențiile de știri, subiectul fiind unul de actualitate. Știa și că astfel va sublinia o problemă de imagine pentru Realitatea TV și nu a ratat ocazia s-o facă.

Abia aștept să-l aud pe Radu Călin Cristea adresând aceeași întrebare și postului care i-a asigurat susținere pentru noul mandat în CNA, anume Antena 3, căci și postul familiei Voiculescu s-a dedulcit la banii fostului ministru PDL, nu doar Realitatea lui Vântu la acea vreme.

tolo contracte ridzi

Această captură este de pe blogul lui Cătălin Tolontan.

Îi amintesc acestui membru CNA, Radu Călin Cristea, specializat în odele aduse primului ministru că, în 2009, Antena 3 a primit o sancțiune pentru promovarea Monicăi Iacob Rizi, om politic, într-un spot comercial în afara campeniei electorale, care a dus la condamnarea, ieri, fostului ministru.

sanctiune antena 3 ridzi

Într-un caz similar, discutat în CNA la data de 12 decembrie 2013, însuși Radu Călin Cristea a votat împotriva sancționării unui spot cu aceleași caracteristici, de promovare în spoturi comerciale, a unui om politic în afara campaniei electorale. În spot era prezentată Ecaterina Andronescu, deci Radu Călin Cristea mai degrabă și-ar fi tăiat o mână decât s-o ridice împotriva stăpânului politic. Împotrivă, alături de el, au votat Monica Gubernat, Christian Mititelu și Cristina Trepcea. În 2009, în cazul Ridzi, membrii CNA au votat în unanimitate aplicarea sancțiunii. Dublul standard la CNA e deja împământenit, dar tupeul unui membru precum Radu Călin Cristea nu poate fi trecut cu vederea.

Iată aici cele două spoturi cu oameni politici, cântărite cu ocaua mică și cu ocaua mare de către CNA:

This entry was posted in CNA. Dublu standard. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three − 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>