Tăriceanu personifică perfect zicala ”Dă-i omului un deget și-ți ia toată mâna”

Uitaserăți, cumva, aroganța lui Tăriceanu de când era prim-ministru?

Priviți ultimul minut din ”ceremonia” semnării protocolului PSD-ALDE. Tăriceanu și-a adus toată gașca să-i țină spatele, de la Daniel Chițoiu la Andrei Gerea și Varujan Vosganian. Firea, ”Fă, Doino” și Plumb n-au mai apucat loc în spatele șefului și au rămas stinghere în stânga cadrului, singurul PSD-ist mai înfipt fiind Florin Iordache.

Când jurnaliștii încep să adreseze întrebări ce nu-i convin, Tăriceanu îi spune lui Dragnea ”Hai să mergem că…”, după care se preface că râde, ca și când n-ar fi spus nimic înainte, fără să-și dea seama că îndemnul său a fost captat de microfoanele de pe masă. Ba se și ridică, grăbindu-l, astfel, pe Dragnea, să-l urmeze. Un trepăduș îi aranjează scaunul gol, dându-i de înțeles aceluiași Dragnea să n-o mai lungească. Finalul însă este definitoriu. Cu un gest pe care eu nu l-am văzut decât în cârciumi, adresat chelnerilor, Tăriceanu proclamă: ”Protocolul este valabil pentru următorii patru ani!”. Un soi de ”bă, băieți, vedeți că pe mine nu mă mai clintiți de pe scaun și dacă mă supăr vi-l trag și pe al vostru de sub fund”. :)  :)

Tăriceanu îmi pare cea mai potrivită personificare a zicalei ”Dă-i omului un deget și-ți ia toată mâna”. Băsescu a pățit-o. Urmează Dragnea.

 

https://www.facebook.com/narcisa.iorga.7/videos/1777131689218170/

This entry was posted in Cutia politică and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>