Tot ce atinge politica se face scrum

M-am uitat la ”Vocea României” și, încă o dată, m-am convins că tot ce atinge politica se face scrum. Biata Tincuța Fernea, o copilă de 16 ani din Satu Mare, a cântat atât de bine astă-seară…, dar a pierdut. A dat tot ce a putut: talent, suflet, tărie de caracter.

Consiliul Județean Satu Mare s-a gândit să-i facă fetei campanie, asemănătoare celei electorale, pentru a fi votată de public și a evolua mai departe în concurs. Evident, Tudor Chirilă a luat foc și pe bună drepta…te: Tincuța Fernea era avantajată față de ceilalți competitori, beneficiind de afișe, panouri publicitare și flyere asigurate de o structură eminamente politică. Și totuși, adolescenta nu are nicio vină că, fie din considerente politicianiste, fie pur și simplu din motive mai simple, cum ar fi mândria locală, unul sau mai mulți oameni politici au simțit mirosul prăzii aducătoare de voturi, mai întâi pentru concurenta de la „Vocea României”, mai apoi pentru ei înșiși, și au dorit să se asocieze cu tânăra.

 

Tudor Chirilă a avut, în show-ul de astă-seară, o interpretare senzațională a mai vechii sale piese ”Declar pierdută țara”. Mult mai dramatică decât cea de studio. Mult!
Personal, am citit în atitudinea lui un mesaj extrem de clar adresat politicienilor: să ne mai scutească! Am auzit și un strigăt de disperare pentru >‪#‎Colectiv‬… că tot comemorăm șase săptămâni…


Vocea Romaniei – Semifinala 2015: Vama – Declar Pierduta Tara pe vocearomaniei.protv.ro

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.