”Plimbarea”: 330 de știri și spoturi de promovare în 43 de ore de emisie

 

”Plimbarea” organizată de vedetele Antenei 3, la care ”nu a fost nimeni invitat” a beneficiat de o campanie agresivă de promovare, desfășurată din seara zilei de 8 august și până la ora anunțată pentru începerea protestului de duminică, 10 august. Am cerut o statistică pentru doar două posturi de televiziune ce aparțin trustului familiei lui Dan Voiculescu – Antena 1 și Antena 3. Întrucât departamentul de monitorizare al CNA a fost afectat de o pană de curent voluntară (despre care am scris în postarea anterioară), nu mi-a putut fi pusă la dispoziție o statistică proprie, incontestabilă. Ea provine de la Kantar Media, societatea care asigură măsurarea audiențelor televiziunilor.  Conform acesteia,  în intervalul 8 august ora 21.30 – 10 august ora17.00, Antena 3 a difuzat  96 de ştiri în legătură cu ”plimbarea” , și 58 de spoturi ”Plimbarea libertății”, difuzate câte două în fiecare oră de emisie.  La acestea, se adaugă 52 de difuzări ale spotului ”Plimbarea libertății” de către Antena 1. Kantar Media nu a înregistrat știri difuzate de postul generalist, dar este greu de crezut că acestea nu au fost difuzate în buletinele de știri. În plus, Kantar Media nu înregsitrează spoturile din intervalul nocturn 02.00 – 07.00, adică cinci ore de emisie. Iată de ce este importantă propria monitorizare a CNA, 24 de ore din 24. Acum poate că se înțeleg mai bine motivele unei pene de curent la timpul potrivit, în zona de monitorizare a CNA.

Din propria-mi monitorizare, reiese că spoturile ”Plimbarea libertății” au fost urmate, fiecare, de un alt spot în care, pe imaginile cu o mulțime participantă la un eveniment al Antena Group, era montată din off vocea lui Mircea Badea, care întreba: ”Dacă oamenii răi vin după mine și după Mihai Gâdea, cine ne apără?”. Așadar, se adaugă încă 58 de spoturi de incitare la protest difuzate pe Antena 3. Nu am monitorizat dacă Antena 1 a difuzat la pachet cele două spoturi, așadar, nu dublez numărul spoturilor în favoarea protestului difuzate pe Antena 1. Adaug  însă câte două spoturi ori cinci ore pe noapte nemonitorizate de Kantar Media ori două nopți (vineri spre sâmbătă și sâmbătă spre duminică) și obțin încă 20 de spoturi doar pe Antena 1. Antena 3 dublează numărul, având în vedere că a difuzat, legate, două spoturi pro-miting: plus 40 de spoturi pe durata nopții.  Aritmetica spoturilor difuzate de Antena 3 în 43 de ore de emisie arată 156 de spoturi și 96 de știri. Adunăm și 78 de spoturi difuzate de Antena 1 și obținem 234 de spoturi și 96 de știri, adică un total de 330 de producții audiovizuale doar în legătură cu acțiunea ”Plimbarea”. Nu am socotit orele de emisie dedicate dezbaterilor, deși în fiecare dezbatere s-a vorbit mult despre această mișcare de protest față de o hotărâre judecătorească definitivă sau, după unii, de solidarizare cu Antena 3.

Exemple de știri difuzate de Antena 3:

9 august, ora 11.29 – Titluri: Antena 3 e aici!, Antena 3, confiscată de Kovesi! În direct, prin telefon, Iosif Bălan, secretar gen. Sindicatul Cadrelor militare disponibilizate, afirmă că vor fi în jur de 10 000 de participanţi din partea Sindicatului, se vor alătura şi se vor plimba în jurul Cotroceniului în fiecare seară. Îi mulţumeşte lui M.Badea pentru idee

9 august, ora 12.00 – Titlul ştirii: Antena 3, confiscată de Kovesi. Jurnaliştii Antena 3 pornesc în plimbare, duminică la ora17.00! Prezentatorii, realizatorii dar şi ceilalţi membri ai echipei au anunţat că se vor plimba împreună prin Bucureşti, vor face mişcare, vor discuta şi vor vizita zona Cotroceniului. Să ştiţi că nu vom chema pe nimeni alături de noi, dar ne vom bucura de orice întâlnire cu telespectatorii Antena 3 şi cu cei care ne susţin!-Difuzare fragment emisiune “Sinteza Zilei”din data de 08.08.2014

9 august, ora 14, Titlul știrii: Telespectatorii, alături de Antena 3. Plimbarea libertăţii. Jurnaliştii Antena 3 pornesc în plimbare, duminică la ora17.00! Prezentatorii, realizatorii dar şi ceilalţi membri ai echipei au anunţat că se vor plimba împreună prin Bucureşti, vor face mişcare, vor discuta şi vor vizita zona Cotroceniului. Să ştiţi că nu vom chema pe nimeni alături de noi, dar ne vom bucura de orice întâlnire cu telespectatorii Antena 3 , cu cei care ne susţin!-Difuzare fragment emisiune “Sinteza Zilei”din data de 08.08.2014

NOTĂ: spoturile ”Plimbarea libertății” sunt considerate  Promo Corporate, adică au același regim precum promo-urile de autopromovare a emisiunilor proprii trustului, și nu au caracter comercial

This entry was posted in Ce nu vede CNA. Bookmark the permalink.

9 Raspunsuri pentru ”Plimbarea”: 330 de știri și spoturi de promovare în 43 de ore de emisie

 1. George Staicu says:

  Dna. Narcisa Iorga, DACA NICI ACUM majoritatea pro-USL/USD din CNA nu va sanctiona DRASTIC antena 1 si antena 3 TREBUIE sa cerem DEMISIA IMEDIATA a TUTUROR membrilor respectivi! Este INADMISIBIL ca aceasta majoritate pro-USL/USD din CNA sa CAUTIONEZE aceste PERMANENTE DERAPAJE ale acestor posturi tv de la normele legislatiei audiovizualului!

  • un cetatean scarbit says:

   Domnule draga , Antena 3 este aici in primul rand . Apoi , daca doamna Iorga a făcut o fixatie ptr a denigra pe pagina ei acest post , exista o vorbă ,, Nu mor caii când vor câinii !,, . Nu exista zi de la marele si bunul Dumnezeu in care sa nu comenteze doar la adresa Antenei 3 ceea ce demonstrează clar ca nu este independenta si atribuțiile ei sunt tintite doar si numai pe acest post care este lider în România si chiar enorm de profitabil ca produs quality media .
   As mai vrea sa adaug faptul ca dumneavoastra cred ca stiti vorba aia cu domnia si frumusetea sunt trecătoare si stiti bine ca alegerile vin , se observa clar din facebook ul dumneaei ce apartenența sau preferinte are . Dar sa nu uitam ca după alegeri in general pleaca unii si vin altii si poate mai buni si poate ca aceia care vor veni nu vor mai înfiera pe conturi posturi puternice si sănătoase economic si fără insolvente si vor fi echilibrati ! Semnat , un cetatean scârbit de CNA ul doamnei Iorga .

 2. Pingback: Agresivitatea Antenei 3 ÎN CIFRE: „plimbarea”, 330 de știri și spoturi în 43 de ore | Reporter Virtual | Portal

 3. Pingback: CrisPres UPDATE Un membru CNA, Valentin Jucan, cheama oamenii la un protest care sa trezeasca forul audiovizual. Narcisa Iorga: 330 de stiri si spoturi pentru Plimbarea libertatii, la Antena 1 si 3 - CrisPres

 4. un cetatean scarbit says:

  Doamna Iorga , cu ce a gresit Romania sa aiba parte de un om atât virulent la adresa Antena 3 care este conform statisticilor cel mai urmarit post din tara si a luat in exclusivitate interviuri celor mai importante personalități ale planetei ?
  Doamna Iorga , nu uitati o secundă ca functiile plătite gras vin si pleaca iar oamenii ca mine si majoritatea va vor arunca in cosul de gunoi al istoriei de media .
  Doamna Iorga , excelenta , cred ca a înfiera pe contul personal Antena 3 până la obsesie demonstreaza clar ca dumneavoastra nu aveti cele mai sincere reactii in inima atunci cand decideti o amenda postului mai sus amintit.
  Oamenii de marca ai tarii si din strainatate , oameni pe care dumneavoastra nu veti avea cum sa-i întelegeti , iubesc Antena 3 si o sustin ptr ca acest post înseamnă totul pentru ei sau simpatizează postul .
  Doamna Iorga , Antena 3 are un profit pe care toti stiu cat de urias este , dumneavoastra in schimb primiti o remunerație de la stat . Eu unul as dori ca banii pe care ii aveti de la mine , un contribuabil mărunt si mic sa nu-i mai primiti ptr ca asa cum dumneavoastra nu suportati acest post , nici eu nu va pot accepta la CNA . Va multumesc , un cetatean scarbit de CNA ul doamnei Iorga !

  • Narcisa Iorga says:

   Domnule Ion Maria sau ”cetatean scarbit”, aveti niste idei atat de bine fixate incat mi-ar fi greu sa incerc macar sa vi le schimb. De aceea, ma voi limita la o recomandare: sa cititi din Codul audiovizualului doar doua capitole, referitoare la asigurarea informarii corecte si la dreptul persoanei la propria imagine. Sunt foarte usor de intles, iar lectura lor nu va rapeste mai mult de zece minute. Dupa aceea, veti intelege ca Antena 3 este singurul post din Romania care ignora total cele mai multe prevederi legale, acesta fiind unicul motiv pentru care eu ma pozitionez astfel. O fac ori de cate ori alte posturi incalca legea, dar dvs. nu aveti de unde sa stiti toate pozitiile mele din CNA pentru ca va limitati doar la ultimele articole pe care le postez pe blog sau pe Facebook. Asadar, va recomand cu respect Codul audiovizualului, articolele 30 – 48 si 64 – 75 (http://www.cna.ro/DECIZIE-Nr-220-din-24-februarie.html). Daca dvs. afirmati ca sunteti scarbit de CNA-ul meu, eu va asigur ca CNA nu este nici al meu, nici al altcuiva. Ar trebui sa fie o institutie care sa aplice legea in mod impartial. Ca n-o face ma determina pe mine sa am pozitiile care va deranjeaza pe dvs., ca sa nu zic care va ”scarbesc”. Daca dvs. aveti o astfel de atitudine fata de lege, nu e vina mea. Cred doar ca e trist pentru tara in care v-ati nascut.

 5. Pingback: Cutia Pandorei - Narcisa Iorga - despre audiovizual

 6. Pingback: DOVADA. De ce pot înfunda puşcăria unii membri CNA - RTV

 7. Pingback: DOVADA. De ce pot înfunda puşcăria unii membri CNA | Reporter Virtual | Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 × = eighteen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>