Despre blog

De ce?

Pentru că văd și aud multe. Am luat, așadar, decizia să scriu. Din nou.

De ce tace CNA atunci când trebuie să vorbească, de ce nu aplică legea pentru care e învestit, de ce folosește dublul standard în relația cu posturile. Astea sunt întrebări ale căror răspunsuri nu le poate da un jurnalist, oricât de specializat ar fi el în domeniul audiovizualului. Îi trebuie dovezi și îi trebuie curaj. Eu le am pe toate.

Sunt membru al CNA de la sfârșitul anului 2008. Atunci, audiovizualul începuse deja degradarea. Și pe cea proprie, și pe cea a societății. Ralu Filip murise de un an, iar absența lui se simțea deja în programele de pe ecrane. Cel care i-a luat locul la conducerea CNA s-a dovedit că a fost prea moale. Televiziunile au acaparat din ce în ce mai mult teren din viața privată, din demnitatea umană, iar astăzi au atins o limită extrem de periculoasă. Agresivitatea, vulgaritatea și disprețul sunt la înălțime, iar CNA e sufocat de politică. Abia mai respiră.

 

Despre mine

Am plecat din televiziune în decembrie 2004. Eram producătorul emisiunii tânărului Mihai Gâdea (nu voi divulga niciodată public nimic despre calitatea lui umană sau profesională). Anii de televiziune din perioada 2002-2004 au fost o experiență care m-a determinat să părăsesc presa, după 12 ani de muncă grea, cu salarii infime, dar cu ambiții uriașe. Din acești 12 ani, opt am lucrat în trustul lui Dan Voiculescu, chiar de la ”deschiderea ușii”, în 1993. Am văzut cu ce erori majore a fost proiectat acest colos. Astăzi e înalt, dar strâmb.

Am făcut presă scrisă la Jurnalul Național și Evenimentul zilei, iar producție de talk-show-uri la Antena 1 și Realitatea TV. Sunt mândră de tot ce-am făcut, inclusiv în CNA.

Am făcut jurnalism cu insistență, nu cu violență, cu răbdare, cu credință și respect față de meserie.

În CNA, am militat pentru ideea că felul în care oamenii de televiziune vorbesc și le permit invitaților să vorbească ori să se comporte reprezintă un model pentru societate. Dacă la televizor se ridică tonul, în stradă se urlă. Dacă la televizor se amenință, în stradă se aruncă cu pietre. Dacă la televizor se îndeamnă la ucidere, putem să ne imaginăm ce va face strada. CNA are un rol esențial în societate, pentru că de la televiziune pleacă totul. Eu privesc televizorul ca pe Cutia Pandorei.

5 Raspunsuri pentru Despre blog

 1. Pingback: Un membru CNA rupe tăcerea: Românii din Harghita și Covasna nu au nici radiouri și nici televiziuni în limba română. DOCUMENTE | Ziaristi Online

 2. CK says:

  Felicitari! Tine-o tot asa! Nu stiam prea multe despre tine, dar ma bucur ca am dat de blogul acesta. Asociam preponderent numele Narcisa Iorga cu cineva negativ de la CNA. Se pare ca o parte din presa a avut grija sa faca asocierea asta. Nu te cunosc, sunt un simplu tanar interesat de ceea ce mai este prin tara. Din intamplare, am ajuns sa ma documentez despre CNA si asa am ajuns la tine. Am citit doar cateva articole, dar a fost de ajuns sa imi dau seama ca esti o persoana inteligenta. Ma bucur sa vad ca ai ramas integra si consider ca ai obtinut prin munca drumul pe care il ai in viata. In cazul in care te intrebi, care este rostul comentariului meu, eu consider ca oamenii valorosi trebuie sa simta ca sunt sustinuti. Imi pot da seama destul de repede, daca un om este de calitate sau nu. De aceea, vroiam ca acest comentariu sa vina ca o confirmare a faptului ca faci ceea ce trebuie. Realizez ca oricand pot aparea probleme sau erori, dar important este sa mentii o conduita morala corecta. Succes pe mai departe! P.S. nu te cunosc, nu am legatura cu presa, nu am legatura cu politica, nu am o pasiune din a “pupa” in fund sau a “ovationa” oamenii (cu atat mai putin, cu cat nu ii cunosc – cum este cazul tau), sunt un simplu tanar care munceste zi de zi, pentru a-si face un viitor si care apreciaza si cauta corectitudinea in oameni. Succes !

  • Narcisa Iorga says:

   CK, multumesc mult pentru aprecieri si pentru interesul fata de activitatea CNA! Daca ar constientiza mai multi dintre noi ca o institutie de control si reglementare ale audiovizualului este esentiala in dezvoltarea unei societati democratice, probabil ca si membrii CNA ar fi mai responsabili. Multumesc inca o data!

 3. Juji says:

  Sincer sunt total de acord cu ce scrieti in aceasta postare, insa nu inteleg un lucru: de ce, in anul 2014, sunt inca interzise pe TV melodiile ce au un mesaj foarte puternic iar melodiile lipsite de continut sunt agreate? Nu zic ca melodiile fara continut ar trebui scoase de pe TV deoarece este dreptul fiecarui om sa isi aleaga muzica, dar cu cealalta categorie cum ramane? Artistii si/sau trupele de muzica “violenta”(implicit cele care chiar au ceva de zis) nu ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca prima categorie, cea a artistilor ce creeaza muzica doar pentru ca “suna bine”?(si aici ma refer la dreptul de a fii difuzati la TV).

  • Narcisa Iorga says:

   Nicio productie audiovizuala cu continut violent nu poate fi difuzata intre orele accesibile minorilor, anume 6-23 ca limite maximale. Responsabilitatea continutului audiovizual revine exclusiv posturilor, deci ele decid ce anume difuzeaza si ce nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 + = seventeen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>